Stołówka
zupa szpinakowa z ziemniakami 1,2,9
łazanki z kapustą i kiełbasą 2
herbata z sokiem malinowym
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej
Do przygotowania posiłków używane są różne przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i ostra, tymianek, kurkuma, rozmaryn, lubczyk.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
KWIECIEŃ 2024
poniedziałek 08.04.2024 |
zupa jarzynowa 1,2,9 makaron spaghetti z sosem bolońskim 2 herbata z sokiem malinowym |
||||||
wtorek 09.04.2024 |
zupa kalafiorowa z kaszką manną 2,9 zraz w sosie myśliwskim 2,3,10 ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
środa 10.04.2024 |
zupa kalarepowa z ziemniakami 1,2,9 makaron świdry z kurczakiem, pomidorami i papryką 2 kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek 11.04.2024 |
rosół z makaronem 2 schab pieczony w sosie śmietanowym 1,2 buraczki, kasza gryczana, kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 12.04.2024 |
zupa pomidorowa z makaronem 1,2,9 filet z miruny panierowany 2,3 fasolka szparagowa żółta z masełkiem ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
poniedziałek 15.04.2024 |
zupa kapuśniak 9 bułka, owoc, herbata z cytryną |
||||||
wtorek 16.04.2024 |
zupa botwinkowa 1,2,9 potrawka z kurczaka, ryż, sałatka z młodej kapusty białej, kompot wieloowocowy |
||||||
środa 17.04.2024 |
zupa pieczarkowa z makaronem 1,2,9 jajko sadzone, surówka z marchewki i jabłkiem, ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek 18.04.2024 |
zupa krupnik 2,9 kotlet mielony 2,3 mizeria z ogórka zielonego 1 ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 19.04.2024 |
zupa ogórkowa z ziemniakami 1,2,9 kaszka manna na mleku z cynamonem 1,2 kompot wieloowocowy |
* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie
W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski
PONIEDZIAŁEK |
KUCHNIA POLSKA WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ |
WTOREK |
KUCHNIA SŁOWACKA ZUPA CZOSNKOWA NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT |
ŚRODA |
KUCHNIA CZESKA BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT |
CZWARTEK |
KUCHNIA WĘGIERSKA
GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA |
PIĄTEK |
KUCHNIA POLSKA ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT |
rosół z makaronem 2,9
udko z kurczaka,
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
kompot owocowyCopyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak