Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka


Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

STYCZEŃ 2022

poniedziałek
10.01.2022
zupa jarzynowa 1,2,9
makaron z sosem bolońskim
z tartym serem 1,2
herbata z sokiem malinowym
wtorek
11.01.2022
zupa kalafiorowa z kaszką 2,9
filet z miruny panierowany 2,3
mix warzyw (fasolka żółta i zielona, minimarchewka)
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
środa
12.01.2022
krem z brokułów z groszkiem
ptysiowym 1,2,9
bigos, chleb
herbata z cytryną
czwartek
13.01.2022
rosół z makaronem 2,9
kotlet schabowy 2,3
marchewka na gęsto 1,2
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
piątek
14.01.2022
zupa pieczarkowa z ziemniakami 1,2,9
ryż z musem truskawkowym 1,2
herbata z cytryną
poniedziałek
17.01.2022
barszcz biały z jajkiem 1,2,3,9
ziemniaki,
herbata z cytryną
wtorek
18.01.2022
zupa krupnik 2,9
kotlet mielony 2,3
buraczki,
ziemniaki,
kompot wieloowocowy
środa
19.01.2022
zupa koperkowa z ziemniakami 1,2,9
makaron z kurczakiem, pomidorami,
papryką czerwoną i przyprawami 2
herbata z sokiem malinowym
czwartek
20.01.2022
zupa szpinakowa z ziemniakami 1,2,9
gulasz wieprzowy 1,2
kasza jęczmienna 2
ogórek konserwowy 10
kompot wieloowocowy
piątek
21.01.2022
zupa pomidorowa z zacierką 1,2,9
filet z ryby panierowany 2,3,4
surówka z kiszonej kapusty,
ziemniaki,
kompot wieloowocowy

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak