Stołówka
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej
Do przygotowania posiłków używane są różne przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i ostra, tymianek, kurkuma, rozmaryn, lubczyk.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
MARZEC 2024
poniedziałek 18.03.2024 |
zupa grochówka 2,9 herbata z cytryną chleb, owoc |
||||||
wtorek 19.03.2024 |
zupa pomidorowa z makaronem 1,2,9 potrawka z kurczakiem 2 surówka z kapusty pekińskiej ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
środa 20.03.2024 |
zupa krupnik 2,9 pierogi z mięsem i cebulką 2 herbata z cytryną |
||||||
czwartek 21.03.2024 |
Zupa krem z dyni |
||||||
piątek 22.03.2024 |
zupa jarzynowa 1,2,9 ryż z jabłkami i bitą śmietaną 1,2 herbata z sokiem malinowym |
||||||
poniedziałek 25.03.2024 |
barszcz biały z jajkiem 1,2,9,3 ziemniaki, herbata z sokiem, niespodzianka |
||||||
wtorek 26.03.2024 |
rosół z makaronem 2,9 udziec z kurczaka, sałata lodowa w śmietanie 1 ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
środa 27.03.2024 |
zupa koperkowa z ziemniakami 1,2,9 makaron z serem 1,2 kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek 28.03.2024 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
||||||
piątek 29.03.2024 |
* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie
W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski
PONIEDZIAŁEK |
KUCHNIA POLSKA WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ |
WTOREK |
KUCHNIA SŁOWACKA ZUPA CZOSNKOWA NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT |
ŚRODA |
KUCHNIA CZESKA BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT |
CZWARTEK |
KUCHNIA WĘGIERSKA
GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA |
PIĄTEK |
KUCHNIA POLSKA ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT |
rosół z makaronem 2,9
udko z kurczaka,
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
kompot owocowyCopyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak