Stołówka
Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej
Do przygotowania posiłków używane są różne przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka i ostra, tymianek, kurkuma, rozmaryn, lubczyk.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
WRZESIEŃ 2024
poniedziałek 09.09.2024 |
zupa kalarepowa z ziemniakami 2,9,1 spaghetti z sosem bolońskim i tartym serem 1 herbata z cytryną |
||||||
wtorek |
gulasz mięsno-warzywny na kwaśnej śmietanie 1,2 bagietka, owoc, herbata z sokiem malinowym |
||||||
środa |
rosół z makaronem nitki 2,9 kotlet schabowy panierowany 2,3 sałata lodowa w śmietanie 1 ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek |
zupa koperkowa z ryżem 2,9 potrawka z kurczaka 2 ogórek konserwowy 10 ziemniaki, kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 13.09.2024 |
zupa ogórkowa z ziemniakami 1,2,9 makaron z serem na słodko 1,2 kompot wieloowocowy |
||||||
poniedziałek |
żurek śląski z ziemniakami i jajkiem 1,2,3,9 herbata z cytryną owoc |
||||||
wtorek 17.09.2024 |
zupa szpinakowa z ziemniakami 1,2,9 gulasz wieprzowy z szynki sałatka szwedzka z ogórka konserwowego 10 kasza jęczmienna 2 kompot wieloowocowy |
||||||
środa 18.09.2024 |
zupa jarzynowa z ziemniakami 1,2,9 łazanki z kapustą i kiełbasą 2 kompot wieloowocowy |
||||||
czwartek 19.09.2024 |
zupa kalafiorowa z kaszką 2,9 udziec z kurczaka pieczony mizeria z ogórka zielonego z koperkiem 1 ziemniaki kompot wieloowocowy |
||||||
piątek 20.09.2024 |
zupa pomidorowa z zacierką 1,2,9 miruna kostka 2,3,4 mix warzyw (fasolka szparagowa żółta, zielona, minimarchewka) z bułką tartą z masełkiem 1,2 ziemniaki kompot wieloowocowy |
* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie
W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski
PONIEDZIAŁEK |
KUCHNIA POLSKA WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ |
WTOREK |
KUCHNIA SŁOWACKA ZUPA CZOSNKOWA NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT |
ŚRODA |
KUCHNIA CZESKA BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT |
CZWARTEK |
KUCHNIA WĘGIERSKA
GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA |
PIĄTEK |
KUCHNIA POLSKA ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT |
rosół z makaronem 2,9
udko z kurczaka,
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem
kompot owocowyCopyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak