Zespół Szkół Nr 1 w Pszczynie

Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie

Szkoła Podstawowa nr 5
· III Liceum Ogólnokształcące

Godło Polski i logo Pszczyny

Stołówka szkolna




Wykaz najpopularniejszych produktów wywołujących reakcje alergiczne lub nietolerancji pokarmowej

  1. mleko i przetwory mleczne (łącznie z laktozą)
  2. zboża glutenowe tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, a także ich produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i ich przetwory
  5. orzeszki ziemne arachidowe i pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. skorupiaki i produkty pochodne
  8. orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, makadamia, pistacjowe, piniowe
  9. seler i produkty pochodne
  10. nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcją producenta
  12. łubin i produkty pochodne
  13. mięczaki i produkty pochodne

Czerwiec 2018

poniedziałek
11.06.2018
zupa jarzynowa 1,2,9
makaron z sosem bolońskim i tartym serem 1,2
herbata z cytryną
wtorek
12.06.2018
zupa kalarepowa 1,2,9
udziec z kurczaka,
mizeria z zielonego ogórka z koperkiem 1
ziemniaki,
kompot z owoców mrożonych
środa
13.06.2018
fasolka po bretońsku,
chleb, herbata z sokiem,
owoc
czwartek
14.06.2018
zupa krupnik 2,9
kotlet schabowy panierowany 2,3
mix warzyw (fasolka zielona, żółta, marchewka mini)
ziemniaki młode,
kompot z owoców mrożonych
piątek
15.06.2018
zupa pieczarkowa z makaronem 1,2,9
filet z ryby panierowany 2,3,4
kapusta biała gotowana,
ziemniaki młode
kompot z owoców mrożonych
poniedziałek
18.06.2018
bogracz 1,2,9
bagietka, owoc,
herbata z sokiem, niespodzianka
wtorek
19.06.2018
rosół z makaronem 2,9
filet drobiowy panierowany 2,3
sałata zielona w śmietanie,
młode ziemniaki,
kompot owocowy z mrożonek
środa
20.06.2018
zupa pomidorowa z ryżem 1,2,9
pieczeń z karczku w sosie śmietanowym,
kopytka,
kapusta czerwona gotowana,
kompot owocowy z mrożonek

* liczby obok nazw potraw oznaczają numery alergenów (wg listy powyżej), które mogą występować w potrawie



W dniach 10 - 14 grudnia 2012 r. stołówka szkolna zaprasza na regionalne potrawy państw Grupy Wyszehradzkiej czyli Czech, Słowacji, Węgier i Polski

Strona projektu

KULINARNY TYDZIEŃ WYSZEHRADZKI
W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

PONIEDZIAŁEK
10.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


WODZIONKA, BIGOS, BUDYŃ

WTOREK
11.12.2012r.

KUCHNIA SŁOWACKA


ZUPA CZOSNKOWA

NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT

ŚRODA
12.12.2012r.

KUCHNIA CZESKA


BULION WOŁOWY Z KLUSECZKAMI WĄTROBOWYMI I MAKARONEM

POLĘDWICA W ŚMIETANIE, KNEDLE BUŁCZANE, KOMPOT

CZWARTEK
13.12.2012r.

KUCHNIA WĘGIERSKA

 

GULASZ WIEPRZOWY NA KWAŚNEJ ŚMIETANIE, BAGIETKA, HERBATA

PIĄTEK
14.12.2012r.

KUCHNIA POLSKA


ŻUREK ŚLĄSKI, RACUCHY Z JABŁKAMI, KOMPOT

 

 

 

rosół z makaronem 2,9

udko z kurczaka,

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

kompot owocowy

Copyright © 2009-2017 by zs1pszczyna.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja - Rafał Ples
Modyfikacja projektu - Wojciech Pszonak